Utolsó kommentek

Multi

A HOZZÁSZÓLÁSOKAT CSAK MODERÁCIÓT KÖVETŐEN ÉLESÍTEM. Ilyen egy multi: pro és kontra. Írd meg véleményed, hogyan látod Te! Minden, ami vállalati kultúra (és kulturálatlanság) - előmenetel, belső kommunikáció, képzések, HR, menedzsment, meetingek, prezentációk és egyéb multis beltenyészetek. www.azenmultim.hu

Összeesküvés-elméletek a válság mögött

2008.10.30. 19:42 :: Multi

Az alábbi sorok nem a véleményemet tükrözik, csupán hírt adnak néhány érdekes - és olykor zavaros - elméletről, amelyek Amerikában és Európában kavarognak, és amelyekre egyébként egy más tárgyban zajló kutatás melléktermékeként bukkantam. E jegyzet a terjedelmi korlátok miatt szükségszerűen felületes; akit bővebben érdekel a téma, részletesen tájékozódhat számos Internetes forrásból. A várható hatásokról kérdezze kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Az alapokról röviden

A gazdasági válság hátterében felbukkant összeesküvés-elméletek közös vonása, hogy jelenleg egy végjáték szemtanúi - és tudatlan közreműködői - vagyunk, amely hosszú idők óta a világ feletti teljes hatalom megszerzésére irányul. E mögött egy szűk elit áll, akik a pénzügyi és hadiipari szektoron keresztül uralják a mindenkori politikát. Végső céljuk egy Világkormány megteremtése, amely diktatórikus eszközökkel totális kontrollt gyakorol minden földlakó - és egyéb erőforrás - felett („global enslavement”).
 

A hatalmi elit gyökerei

Az elit eredetéről megoszlanak a vélemények, bár a szálak természetesen összeérnek.
 
Vannak, akik az ókori Babilónia uralkodói vérvonaláig nyúlnak vissza, feltételezve, hogy a későbbi korok legbefolyásosabb családjai mind ennek sarjai a Római Birodalomtól az európai királyi dinasztiákon keresztül a jelenlegi politikai bábkormányok mögött meghúzódó gazdasági körökig.
 
Mások a XVIII. századra teszik az elit születését, amikor a modern bankrendszer alapjainak lerakásával, majd a hadiiparban rejlő lehetőségek egyre „kreatívabb” kihasználásával néhány család óriási befolyásra tett szert. Ezen elmélet szerint az elmúlt néhány száz év háborúi mögött - a hegeli tézis-antitézis-szintézis jegyében - ugyanazok a pénzkörök álltak, akik a konfliktusok mesterséges szításával, majd a szembenálló felek egyidejű finanszírozásával hatalmas profitot zsebeltek be.  (Akit érdekel a téma, meglepő tényekre bukkanhat többek között a napóleoni háborúk, az I. és a II. Világháború, valamint 9/11 kapcsán, de akár Barack Obama #1 tanácsadójának afganisztáni szerepéről az orosz-afgán háborúk idején.)
 
A teljesség kedvéért álljon itt, hogy néhányan földönkívüliekről és/vagy magasabb, illetve más dimenziókban létező lényekről beszélnek, akik eszközként használják a fenti elitet. Az utóbbi időkben különösen népszerűek az Egyesült Államokban az idegen, hüllőszerű („reptilian”) idegenekről szóló teóriák, akik humanoid formát öltve közöttünk élnek. (A 2012-es világvége „elméletek” is lényegében ezen a szálon építkeznek. Csak érdekességként említem, hogy 1851-ben a mai Irak területén egy 22.000 táblát tartalmazó ókori könyvtárat tártak fel a régészek, amely jelenleg a Föld legrégebbi írásos emlékeit őrzi - és amely alapján a modern sci-fi ünnepelt szerzői, de még a Biblia egyes történeteinek lejegyzői is epigonoknak minősíthetők.)
 

A jelenlegi válság, mint eszköz

A fenti elméletek hívői szerint a jelenlegi gazdasági válságot szándékosan idézték elő a „mérgező” pénzügyi termékek kiagyalásával, majd azok világméretű elterjesztésével. (Megjegyzendő, hogy számos „gondolkozó” szerint már az 1930-as években kialakított pénzügyi rendszerek is előre megfontolt szándékkal magukban hordozták a mai összeomlás lehetőségét, a „mérgező” termékek bevezetése csak hab volt a tortán, felgyorsítandó a háttérben meghúzódó terv végrehajtását).  E gondolat mentén a jelenlegi válság célja az lenne, hogy az emberek könnyen meggyőzhetők legyenek a mai pénzrendszer tarthatatlanságáról, és így átterelhetőkké váljanak egy készpénz nélküli, pusztán számlaforgalmakat alkalmazó gazdaságba, ahol mindenki teljes költése nyomon követhető - és ahol bárki egyetlen gombnyomással lekapcsolható a rendszerről. A másik cél egy III. Világháború kirobbantása lenne, amely végén az életben maradtak könyörögni fognak egy - látszólag - fegyveres konfliktus lehetőségét nem hordozó Világkormány megteremtéséért.
 
Ezen elméletek támogatói szerint a világban zajló integrációs törekvések is a Világkormány kialakítását szolgálják, illetve készítik elő. Szintén érdekességként említem (jómagam is megdöbbenve ennek valóságtartalmán), hogy Kanada, Mexikó, és az USA „összevonásával” készül az Észak-Amerikai Unió, amely az Amero fizetőeszköz bevezetésével - az Európai Unió mintájára - kiterjesztené a jelenlegi USA struktúráját. (Hasonló tények találhatók az Ázsiai Unió (Pacific Union), valamint az Afrikai Unió kialakításáról - hangsúlyozva, hogy az ebben lévő ráció felismeréséhez nincs szükség a fenti elméletekre.)
 
A III. Világháború kirobbanásáról többféleképpen vélekednek. Egyesek azt hangoztatják, hogy egy USA-Kína konfliktussal indul, amely a teljes északi féltekén nukleáris háborúhoz vezet, mások egy váratlan közel-keleti (de hangsúlyozottan nem iráni) incidens kiszélesedését vetítik elő.
 
A hivatkozott elméletek szerint a III. Világháború egyben hozzájárulna a Föld népességének terv szerinti, drasztikus lecsökkentéséhez, amelyen egyébként számos „vonalon” már évtizedek óta dolgoznak, többek között mérgező élelmiszeripari adalékok felhasználásával, új vírus- és baktériumtörzsek terjesztésével, valamint toxikus kemikáliák alkalmazásával és az emberi szervezet biológiai „áramköreit” zavaró elektronikus berendezésekkel. (Megjegyzendő, hogy ha ez igaz lenne, akkor nem túl hatékonyan végzik a munkájukat, a Föld lakossága ugyanis jelenleg folyamatosan nő. Az más kérdés, hogy ennek eloszlása már aggodalomra adhat okot.)
 

Hamis propaganda

E gigantikus összeesküvés legfontosabb eszközei a félelemkeltés és a hamis propaganda, amely olyan grandiózus hazugságokat ültet el az emberek fejében, amelyek még inkább kiszolgáltatottá teszik őket. Egyesek ide sorolják például a globális felmelegedés valós okainak elferdítését, a terrorizmus elleni háború meghirdetését, és - szélsőséges esetekben - magukat a vallásokat is. (Nem célom senki vallási meggyőződését megsérteni, jelen helyütt elméletekről, nem tényekről beszélünk.) Gyakran idézik Hitler egyik mondását, miszerint az embereknek akkorát kell hazudni, ami miatt ők maguk szégyenkeznének (értsd: ha ők maguk mondanák), mert akkor nem képesek azt megkérdőjelezni.
 

Végső visszaszámlálás

Mi várható a háborúig (szerintük)? Többek között a pénzrendszer összeomlása, élelmiszeripari válság, tömeges elszegényedés, járványok, a szabadság- és emberi jogok megnyirbálása a „közrend fenntartása érdekében” - így a fegyvertartási jog megvonása az USA-ban -, nagyszabású hadiipari költekezések, az emberbe ültethető microchip-ek népszerűsítése és terjedése, és a többi, és a többi. (A tömeges kérdéseket megelőzendő: nem találtam arra vonatkozó utalást, hogy lesz-e addig új Playstation :) )
 
Az egyetlen vigaszunk az lehet, hogy valahogyan kihúzzuk 2012-ig, akkor meg úgyis becsapódik a Nibiru (a Plútón kívüli 10. bolygó sumér neve, amely létezését 1984-ben a NASA is valószínűsítette), és nem lesz alkalmunk háborúzni.
 

Örömmel fogadok minden hozzászólást, de a korábbi firkák és trágár megnyilvánulások miatt kénytelen vagyok a blogomat moderálni. Elképzelhető, hogy bizonyos hozzászólások csak órák múltán olvashatók. Köszönöm a megértést és a türelmet.

Szólj hozzá!

Címkék: jövő politika gazdaság háború összeesküvés válság elit elmélet hatalom 2012 integráció nibiru világkormány világrend

A bejegyzés trackback címe:

https://multi.blog.hu/api/trackback/id/tr42741167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása