Utolsó kommentek

Multi

A HOZZÁSZÓLÁSOKAT CSAK MODERÁCIÓT KÖVETŐEN ÉLESÍTEM. Ilyen egy multi: pro és kontra. Írd meg véleményed, hogyan látod Te! Minden, ami vállalati kultúra (és kulturálatlanság) - előmenetel, belső kommunikáció, képzések, HR, menedzsment, meetingek, prezentációk és egyéb multis beltenyészetek. www.azenmultim.hu

Láma BKV!

2010.01.12. 10:54 :: Multi

Tiszteletben tartva minden jóérzésű BKV dolgozó sztrájkhoz való jogát, szeretném a figyelmükbe ajánlani, hogy egyéb módjai is vannak az egyéni érdekek érvényesítésének - olyanok, amelyek nem korlátozzák mások szintén tiszteletben tartandó jogait. Íme néhány:

1) Ha annyira elégedetlen a munkahelyével, keressen másikat! A piac majd eldönti, hogy a BKV a jelenlegi bérszint mellett talál-e olyan munkavállalókat, akik hajlandók örömmel dolgozni - és hogy Ön, kedves BKV dolgozó, a jelenlegi képzettségével és kvalitásaival képes-e máshol több pénzt keresni. Az EU kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a környező országokból is toborozzanak munkavállalókat (illetve hogy Ön esetleg máshol is szerencsét próbálhasson).

2) Válasszanak kevésbé dilettáns szakszervezeti vezetőket, akik agyilag elérték azt a szintet, hogy át tudják gondolni egy ilyen lépés minden következményét (és hallottak már valamit a PR-ról).

3) Ne a többi adófizetőt szopassák, hanem azok képviseletében inkább a korrupt BKV vezetők leváltását próbálják meg kikényszeríteni. Ezek az emberek az utóbbi híradások alapján annyit lopnak, hogy futná belőle béremelésre. (Tisztában vagyok vele, hogy egy egyszeri munkavállalónak igencsak korlátozott a mozgástere ezen a területen, de úgy gondolom, a vezetők ellehetetlenítése megoldható sztrájk nélkül is - persze ez azt feltételezné, hogy a BKV vezetők olykor próbálnak dolgozni is.)

Egyik kedvenc Index rovatom után szabadon, úgy gondolom, ez a sztrájk az emberek körében most nagyon NEM MENŐ. Ön, mint BKV dolgozó, szolidaritást vár. Én, mint máshol dolgozó, úgyszintén.

Szólj hozzá!

Címkék: index vélemény kritika munka bkv korrupció életmód sztrájk vállalat szakszervezet munkahely

A bejegyzés trackback címe:

https://multi.blog.hu/api/trackback/id/tr341665931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása