Utolsó kommentek

Multi

A HOZZÁSZÓLÁSOKAT CSAK MODERÁCIÓT KÖVETŐEN ÉLESÍTEM. Ilyen egy multi: pro és kontra. Írd meg véleményed, hogyan látod Te! Minden, ami vállalati kultúra (és kulturálatlanság) - előmenetel, belső kommunikáció, képzések, HR, menedzsment, meetingek, prezentációk és egyéb multis beltenyészetek. www.azenmultim.hu

A népzene reneszánsza

2010.10.08. 19:32 :: Multi

Talán sokan felfigyeltek rá, hogy egyre több zenei kezdeményezés, egyre változatosabb stílusban "fordul vissza" népzenei örökségünkhöz. Amit a nagy úttörők - Sebestyén Márta, a Muzsikás, a Ghymes vagy a Csík Zenekar (és még sokan mások) - visszahoztak számunkra, az sokkal több, mint az igényes zene: politikai felhangoktól mentes, egyszerre magyar és egyetemes értékek. Olyan gyökerek, amelyekre anélkül lehetünk büszkék, hogy közben elzárnánk magunkat más látásmódoktól, kultúráktól. Bízzunk hát benne, hogy nem csak a zenéjük nyer egyre nagyobb teret, hanem az "üzenetük" is: az értéknek nincs származása, nyelve, vagy kultúrája, mert az érték sok helyen születik, sok nyelven beszél, és sokféle kultúrát épít. Mindenki saját földjén válassza szét az ocsút a búzától, és szebb holnapra ébred.

 

Szólj hozzá!

Címkék: magyar kultúra sebestyén életmód érték ghymes népzene csík márta muzsikás

A bejegyzés trackback címe:

https://multi.blog.hu/api/trackback/id/tr422356895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása