Utolsó kommentek

Multi

A HOZZÁSZÓLÁSOKAT CSAK MODERÁCIÓT KÖVETŐEN ÉLESÍTEM. Ilyen egy multi: pro és kontra. Írd meg véleményed, hogyan látod Te! Minden, ami vállalati kultúra (és kulturálatlanság) - előmenetel, belső kommunikáció, képzések, HR, menedzsment, meetingek, prezentációk és egyéb multis beltenyészetek. www.azenmultim.hu

Népszavazás a józan ész hevében

2008.02.29. 18:16 :: Multi

Mielőtt bárki kommentekkel árasztana el, előre le kell szögeznem: nem vagyok sem jobbos, sem balos. Nem mentegetőzni akarok, egyszerűen csak úgy vagyok ezzel, hogy két sz#r közül nem kötelességem választani. Abban az országban, ahol már a szellemi elit is (részben) korrupt - félreértések elkerülése végett: ennek a csoportnak nemigen van közös metszete a politikusokéval kishazánkban -, úgy érzem, helyénvaló a passzív rezisztencia.

A minap a szokásos kéthetenkénti postaláda ürítésemkor „végre” kezembe akadtak az MSZP kiadványai a reformokról, illetve arról, hogy miért kell majd nemmel szavaznom. Nos, az előbbi brosúra oly mértékben tele volt (van) félrevezető ábrákkal, mint például a felsőfokú végzettségűek keresetének viszonyítása a középfokú végzettségűek keresetéhez, mindez más országokhoz hasonlítva, hogy megfogalmazódott bennem a kérdés: tényleg ennyire hülyének néznek? (Egy kezdő multis is ügyesebben kozmetikázza az érveit, uraim!) A népszavazásos füzetkét meg - a józan ész nevében - négy példányban kaptam meg, gondolták, hátha nem bírja ki a család, hogy ne egyszerre olvassuk az ukázt.

Már azt sem értem, miért kell 4 milliárd forintot elkölteni egy tét nélküli népszavazásra. (A demokrácia nem egyenlő az anarchiával, ezt jobbról is tudomásul kellene már venni.) Azt meg végképp nem, hogy miért költenek el még egyszer ennyit a marketingre. Hát nem egyértelmű, hogy „pártszavazás” lesz; hogy a józan észre kár is apellálni bármelyik oldalon?

Azt hiszem, a magam részéről megpróbálom az egyetlen értelmes oldaláról megragadni a problémát: azt nem lehetne, hogy a környezetvédelem nevében ne szórjanak szét - egyik oldalon sem - ennyi „szemetet”? Van elektronikus média, ráadásul megvan az az előnye, hogy ott csak az nézi / olvassa, aki akarja.

Szólj hozzá!

Címkék: politika kritika országimázs életmód népszavazás

A bejegyzés trackback címe:

https://multi.blog.hu/api/trackback/id/tr44359758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása