Utolsó kommentek

Multi

A HOZZÁSZÓLÁSOKAT CSAK MODERÁCIÓT KÖVETŐEN ÉLESÍTEM. Ilyen egy multi: pro és kontra. Írd meg véleményed, hogyan látod Te! Minden, ami vállalati kultúra (és kulturálatlanság) - előmenetel, belső kommunikáció, képzések, HR, menedzsment, meetingek, prezentációk és egyéb multis beltenyészetek. www.azenmultim.hu

Coaching for dummies

2007.08.19. 01:40 :: Multi

Mit tegyünk, ha kezdenek kihullani az embereink a multis mátrixból? Ha felrémlik nekik, hogy van rendes családjuk is, nem csak a „vállalati nagy”; ha szarkasztikusakká válnak, az egész céget egy kibaszott szemétdombnak tartják, ahonnan elköltözött az értelem; ha egyszer csak kilátástalannak találják a helyzetüket? Ne oldjuk meg a problémáikat, mert azzal elismernénk, hogy igazuk van. Inkább kócsingoljuk őket!

A kócsing lényege, hogy elhitessük a dolgozókkal, nekik aztán kurva jó, miközben nem is. De ne bízzuk a munkát a véletlenre, amikor annyi nagyszerű tanácsadó cég van, amelyek arra specializálódtak, hogy visszatereljék az eltévedt bárányokat. Drága mulatság, viszont megtérül az utolsó fillérig: a megkócsingolt egyének gyakran kevesebb pénzért is hajlandók több munkát végezni, ráadásul a felmondási életciklusuk is meghosszabbodik. Felismerik, hogy minden azért volt szar, mert ők rosszul kommunikáltak, és nem azért, mert tele van használhatatlan emberrel a vállalat. Megvilágosodnak; a homlokukra csapnak, hogy milyen tudatlanságban tengették mindennapjaikat korábban. Hirtelen visszaáll a magánélet és a munka egyensúlya is, így végül mindenki virággal a kezében, lassított felvételen futkorászik a folyosókon, frissen mosott hajuk lebben a réveteg neonfényben. Hallelúja!

Ja, hogy Ön eddig csak mentoringoltatott? Ne legyen már ekkora lúzer, haladjon a korral! Az ezzel foglalkozó cégek saját statisztikáikkal tudják alátámasztani, hogy 87%-kal elégedettebbek lesznek a dolgozók, mint ha csak mentoringgal kezelték volna őket. Ráadásul tartósak maradnak a londoni esőben, a párizsi perzselő napsütésben, vagy a berlini erős szélben is.

Ne aggódjon, ez nem olyan, mint az agymosás - itt csak rávezetik a delikvenseket a dolgok rejtett lényegére. Érti már? A megoldás most is ott van az alkalmazottakban, csak nem tudják szegények. A lehetőségeik korlátlanok, csak ők maguk korlátoltak. Mutassa meg például ezt az ábrát nekik ma! Nem fogják érteni, vagy egyenesen hülyeségnek tartják. Bezzeg a kócsing után megfordul velük a világ! Maguk kezdenek ilyeneket rajzolgatni!

Akkor se csüggedjen, ha valójában csak háztartást és áramot képes vezetni, de a sors valamilyen furcsa szeszély folytán mégis egy egész vállalatot bízott Önre. Jó pénzért Önt is megkócsingolják, persze csak lágyan, sok síkosítóval, mert valakinek a számlát is rendeznie kell.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://multi.blog.hu/api/trackback/id/tr95143507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása