Utolsó kommentek

Multi

A HOZZÁSZÓLÁSOKAT CSAK MODERÁCIÓT KÖVETŐEN ÉLESÍTEM. Ilyen egy multi: pro és kontra. Írd meg véleményed, hogyan látod Te! Minden, ami vállalati kultúra (és kulturálatlanság) - előmenetel, belső kommunikáció, képzések, HR, menedzsment, meetingek, prezentációk és egyéb multis beltenyészetek. www.azenmultim.hu

Csapatleépítés a Mátrában

2007.08.26. 13:19 :: Multi

Aki átmenetileg félre tudja tenni emelkedettebb intellektuális igényeit, valamint vevő a patakvér horror és az angol humor műfajainak találékony ötvözésére, az feltétlenül nézze meg a mozikban a Csapatleépítés (Severance) című filmet. Multisoknak az első húsz perc különösen tanulságos, hiszen betekintést nyújt a nagyvállalati csoportdinamika életszagú verziójába. (Frusztrált munkavállalók elégedetten dőlhetnek hátra a székben: más is pontosan látja a helyzetet.) További érdekesség, hogy a film jeleneteit a Mátrában forgatták, és a történet ténylegesen is hazánkban játszódik.

Ha elvonatkoztatunk a horror műfaja által kínált, felettébb szűk korlátoktól, és nem várunk túl sokat egy kommersz alkotástól, alapjában véve csak egy dolog zavaró az egész film során: a nyakatekert történet ellenére sem elég szájbarágós a külföldi nézőknek, hogy Magyarország még nem a Balkán (bár ami itt folyik, attól néha tényleg úgy érezhetjük), és hogy mi itt kérem még alkalmanként sem beszélünk oroszul. Az országimázs szempontjából sem túl szívderítő, hogy egy idióta buszsofőrön, egy lepukkant panel-lakótelepen, két kurván, valamint egy szocreál erdészházon kívül tulajdonképpen csak a kaszabolós-belezős zombikat tudhatjuk magunkénak a történetben.

Mindezektől eltekintve a film megkérdőjelezhetetlen érdeme, hogy eleddig egyedülállóan oldotta meg a humor becsempészését a véres jelenetekbe, sokszor önmaga kifigurázását is "véresen" komolyan véve. Könnyed szórakozásra vágyók számára nyugodt szívvel ajánlható - a fenti intelmek mellett.

A film hivatalos, angol nyelvű oldalainak megtekintéséhez kattints ide!

Szólj hozzá!

Címkék: multi kritika munka film üzlet hr országimázs életmód cég vállalat alkalmazott filmajánló munkavállaló

A bejegyzés trackback címe:

https://multi.blog.hu/api/trackback/id/tr92149323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása