Utolsó kommentek

Multi

A HOZZÁSZÓLÁSOKAT CSAK MODERÁCIÓT KÖVETŐEN ÉLESÍTEM. Ilyen egy multi: pro és kontra. Írd meg véleményed, hogyan látod Te! Minden, ami vállalati kultúra (és kulturálatlanság) - előmenetel, belső kommunikáció, képzések, HR, menedzsment, meetingek, prezentációk és egyéb multis beltenyészetek. www.azenmultim.hu

10 újévi fogadalom multisoknak

2007.12.20. 19:36 :: Multi

Közeleg az év vége, ekkortájt sokan kezdjük dédelgetni azt az illúziót, hogy hamarosan valami új kezdődik életünk minden területén - egészen addig, amíg január 2-án be nem lépünk a munkahelyünkre. Hogy e téren kisebb legyen a csalódás, íme a 10 leginkább javasolt fogadalom multisoknak:

1) "Megfogadom, hogy jövőre kellően rugalmas leszek a munkát illetően - azaz hagyom, hogy lepattanjon rólam!"

2) "Történjék bármi, szeretni fogom a főnökömet - ha már az anyatermészet ilyen szűkmarkú volt vele!"

3) "Rászokok a dohányzásra, így legalább naponta párszor oxigéntartalmú levegőhöz jutok az iroda előtt ácsorogva!"

4) "Soha többé nem válaszolok HR-es levelekre, hogy ne járuljak hozzá ahhoz a hamis látszathoz, hogy van valami értelme a létezésüknek!"

5) "Január 2-től proaktív leszek a problémák megoldása terén: az asztalomhoz kötözöm a tűzőgépem (tollam, lyukasztóm, stb.)!"

6) "Elég bölcs leszek ahhoz, hogy elfogadjam azt, ami megváltoztathatatlan: az értelmetlen adminisztrációt, az általános hozzá nem értést, és a régiós hierarchia mentén lecsorgó idiotizmust!"

7) "Nem támasztok túlzott elvárásokat a vállalati étkezde kajái iránt: csak magamnak ártok a negatív gondolatokkal, és mikrózva úgyis minden elpusztul!"

8) "Nem dőlök be az anonim vállalati felméréseknek: ha ők valóban azt a képet szeretnék erősíteni, hogy nincs mitől tartani, eleve nem lenne anonim!" (Egyébként meg írhatsz akármit, nem fog változni semmi.)

9) "Szopás helyett jövőre a nyalást választom!"

10) "Nem válaszolok "Reply to All"-lal! A címzettek 90%-ának úgy sincs lövése sem, miről van szó - és általában ők azok, akik tovább duzzasztják az értelmetlen levelezést." (Ha mással nem, hát azzal, hogy anyáznak a "Reply to All" miatt, persze "Reply to All"-lal.)

Szólj hozzá!

Címkék: multi munka újév vállalat alkalmazott munkahely

A bejegyzés trackback címe:

https://multi.blog.hu/api/trackback/id/tr72270684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása